En uttagsautomat på krogen tillsammans med ett kortförbud vid baren sänker kö-tiderna och minska irritationen för såväl gäster som personal. Dessutom blir det mer klirr i både dricksburken och kassan.

En tråkig effekt, som de nya bestämmelserna från årsskiftet, med dosa, chip och pinkod fört med sig är att det tar sådan lång tid vid varje betalning jämfört med tidigare då gästen bara skrev under slipen. Trycket vid bardisken ökar, och i takt med den irritationen, som inte sällan går ut över personalen.

Uttagsautomat på krogen


Men det går att lösa problemet genom att helt enkelt gå tillbaka till de gamla hederliga kontanterna igen. I och för sig ingen optimal lösning eftersom det ökar rånrisken och innebär en ökad säkerhetsrisk för personalen, men vad göra?Bankomater på krogen

Ett sätt att öka tillströmningen av kontanter där detta problem förekommer, främst i barer, lunchrestauranger och andra serveringar som vid exempelvis arenor, är att installera en liten uttagsautomat, en AutoCash ATM.

Fördelarna med kontanter på krogen är flera.
• Kötiderna sänks då det går snabbare att betala kontant.
• Personalen får mer dricks eftersom det inte går att efterregistrera dricks via kort.
• Krogen tjänar mer pengar eftersom kötider annars kan påverka förtjänsten negativt med upp till en tredjedel.
• Krogen slipper dyra avgifter för många små kortinköp som en öl åt gången, hundratals gånger per kväll.

Kort bra i restaurangen
Det finns dock flera tillfällen då kortbetalning är att föredra framför kontanter. Och det är vid vanlig restaurangverksamhet där tid inte är något hinder. Inte minst för att bibehålla servicen för alla företagskunder som är ute och representerar och andra sällskap, stora som små.

En möjlighet, som en del krogar i storstäderna redan infört, är då att dela upp betalningsrutinerna så att det går att betala med kort vid måltider men bara med kontanter i baren.

Läs hela artikeln här!