Det har länge sagts att vi är på väg mot det kontantlösa samhället, men nu börjar alltfler affärer och restauranger kräva kontanter igen. Det nya och säkrare systemet för kortbetalningar, chip&pin, är så tidskrävande att många krögare har börjat neka kort i baren och skaffat egna bankomater. Samtidigt har förbudet mot avgifter på kortbetalning lett till att många affärer och caféer vägrar kort för småsummor. 

Tjockare lönekuvert

Vad svarar man när man sitter där i lönesamtalet och chefen säger att det tyvärr inte finns något utrymme för löneökningar i år?  Förhandlingsexpert Ann Falkinger ger sina bästa råd för hur man får upp sin lön.

Idel ädel adel

De kom, de såg, de segrade – och de föll. Den svenska adeln dominerade svensk ekonomi under århundraden. Med sin exklusiva smak, eleganta klädstil, sina slott och herrgårdar har de heft en enorm påverkan på vår konsumtion och de har varit föremål både för beundran och förakt. Bo Eriksson berättar om sin nyskrivna bok; Svenska adelns historia.

Expertsvar

Vad är skillnaden mellan bäst-före-datum och sista förbrukningsdag? Den och andra lyssnarfrågor besvarar konsumentexpert Carina Lundgren.

Läs hela artikeln här!